DAY BY DAY OF THE CERCLE

30.000 euros per formar el futur planter TIC

December 14, 2021

El Cercle Tecnològic engega la segona edició d’un programa de beques destinat a ajudar estudiants de graus TIC afectats econòmicament per la covid-19 i a alumnes que busquin orientació professional

El Cercle Tecnològic ha presentat la segona edició del programa de beques ApadrinaTIC, dotat amb un pressupost de 30.000 euros aportat per les empreses sòcies per ajudar a formar el futur talent de les TIC. La convocatòria s’adreça a estudiants, preferentment noies, afectats per la pandèmia de la covid-19 que es matriculin a algun dels graus TIC, alumnes que necessitin ajuda per sufragar les despeses dels crèdits per segones i successives vegades, i a estudiants que es trobin en l’últim any de carrera i que vulguin entrar en el programa de mentoria supervisat per part de professionals de les empreses tecnològiques col·laboradores. Les dues primeres modalitats també comptaran amb el suport d’un guia de l’àmbit professional.

La dotació econòmica anirà en funció de la modalitat escollida, amb la cobertura total de la matrícula per a la primera modalitat i amb un màxim de 1.000 euros per als qui opten a l’ajuda per cobrir el cost de les assignatures de repetició. L’enviament de sol·licituds estarà obert fins al 31 de desembre al portal de l’Agència de Gestió d’Ajudes Universitàries i de Recerca (AGAUR).

La primera edició va comptar amb la participació de 17 estudiants que van participar en 15 sessions divulgatives i d’orientació organitzades per 12 empreses padrines sòcies del Cercle Tecnològic. Al llarg del curs 2020-2021 es van concedir ajudes per valor de 24.500 euros, una xifra que enguany ha augmentat un 23% i que s’estendrà als estudiants de les universitats Autònoma de Barcelona, de Barcelona, de Girona, de Lleida, Oberta de Catalunya, Politècnica de Catalunya, Pompeu Fabra, Ramon Llull, Rovira i Virgili, i de Vic-Central de Catalunya. La previsió és arribar a prop de 50 estudiants amb el suport econòmic i de mentoria del programa de beques ApadrinaTIC.

Per a la patrona del Cercle Tecnològic i responsable del projecte ApadrinaTIC, Rosa M. Rodríguez, es tracta d’una iniciativa que permet al sector “acostar col·lectivament la universitat i els futurs professionals; que fomenta valors de cohesió, diversitat i inclusió; i que resulta una gran oportunitat per als estudiants de visualitzar de forma fàcil l’entrada al món laboral i conèixer grans companyies compromeses amb el territori i el talent”.

En aquesta segona convocatòria, que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori  i del Departament d’Universitats i Recerca, s’hi han sumat T-Systems, Minsait, Basetis, Logicalis, Cisco, Fortinet, NetApp, Seidor, Sitep, Semic, Parlem, Claranet i SII Concatel com a empreses padrines. Una representació del sector TIC català que, segons el president del Cercle Tecnològic, Joan Ramon Barrera, representa el “compromís i participació activa del teixit empresarial en el foment el talent que ha de liderar un ecosistema tecnològic de referència al sud d’Europa, però també inclusiu i sense barreres que en limitin l’entrada”.