DAY BY DAY OF THE CERCLE

El Cercle Tecnològic obre una nova convocatòria de les beques ApadrinaTIC

September 20, 2023

Fins al 20 d’octubre, les companyies es poden adherir a la quarta edició del projecte que ofereix ajuts econòmics pels estudis, mentories, un programa d’activitats i la possibilitat de fer pràctiques en el sector als estudiants TIC.

Aquest dilluns, 18 de setembre, el Cercle Tecnològic ha publicat les bases de la convocatòria de la quarta edició del programa ApadrinaTIC, una iniciativa destinada als alumnes de graus i màsters tecnològics de Catalunya que ofereix un finançament del cost dels estudis en forma d'ajuts econòmics, sessions de mentoria i un programa d’activitats per part de les empreses i la possibilitat de fer pràctiques dins del sector. Fins al 20 d’octubre les companyies que formen part de la fundació es poden adherir al projecte, que busca impulsar el desenvolupament econòmic i social del país connectant el teixit empresarial, les universitats i els futurs professionals.

El programa, que compta amb la col·laboració de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) de la Generalitat de Catalunya, va néixer el curs 2020-21 en un context de complexitat social i amb l’objectiu d’acompanyar els estudiants de carreres tecnològiques, fent que aquests no perdessin les vocacions per qüestions econòmiques o familiars. Per aquest motiu, la iniciativa s’estructura en dues branques principals. Per un costat, una econòmica, que ofereix un ajut directe als universitaris. Per altra, una formativa, oberta a tot l’alumnat, que se’ls assigna un mentor professional que els orienta de manera individual a cadascun d’ells i se’ls convida a sessions divulgatives impartides per les mateixes empreses.

A la tercera edició, celebrada durant el curs 2022-23, van participar un total de 46 alumnes de 13 universitats i 16 empreses padrines. Aquestes companyies, en conjunt, van aportar més de 33.000 euros en ajuts, van organitzar 11 activitats de divulgació i van oferir gairebé una cinquantena de mentors perquè orientessin els joves en el moment de decidir el seu futur laboral.

Les dues fases d’ApadrinaTIC 4.0

El procés de participació per part de les empreses en la quarta edició del programa ApadrinaTIC s’estructura en dues fases. La primera, que va del mes de setembre a desembre, busca la captació de les empreses padrines. Pel que fa a la segona, prevista pel 18 de gener de 2024, serà el llançament del programa i presentació d’activitats.

Si vols més informació del projecte ApadrinaTIC 4.0, pots consultar-ne les bases al lloc web o contactar al correu electrònic apadrinatic@cercletecnologic.cat.