DAY BY DAY OF THE CERCLE

El Cercle visita l'Open Arms UNO per conèixer les seves necessitats tecnològiques

April 24, 2023

La visita va servir per conèixer les necessitats tecnològiques de l'embarcació més gran de la flota de l'organització

El Centre Tecnòlogic, i els representants de les empreses que formen part de la fundació, vam visitar en exclusiva l’UNO de Proactiva OpenArms de la mà del seu fundador i director, Oscar Camps.

Durant la visita ens van mostrar l'estructura i el funcionament de l'Open Arms UNO, que és el vaixell més gran de la seva flota, i com el fan servir per rescatar persones al Mediterrani. També vam poder recórrer els diferents espais del vaixell, des de la coberta fins als dormitoris, passant per l'àrea hospitalària, la sala de màquines i la sala de control.

Open Arms necessita del sector tecnològic per continuar desenvolupant la seva tasca, i durant aquesta trobada l'organització va compartir les seves necessitats tecnològiques amb els representants de les empreses del sector, de manera que puguin proveir-los de solucions.

- Drons de Cerca: Necessaris per poder implementar drons amb llarg abast per a realitzar vols en àrees concretes i patrons de cerca que possibilitin una cobertura més àmplia i optimització de combustible per part del vaixell.

- Comunicacions Satel·litàries: Per dur a terme cerques fins a 30 milles del vaixell més enllà de l'abast de les Ràdios VHF. És un dispositiu de millor qualitat i sobretot té una millor recepció de senyal ja que moltes vegades la comunicació és defectuosa i és de vital importància a l'hora dels rescats.

- Balises GPS : Open Arms necessita implementar un sistema de seguiment de les seves llanxes ràpides quan s'allunyen del vaixell quan duen a terme una cerca. Això minimitza la quantitat de comunicacions i augmenta la seguretat i eficiència de l'operació.

- Càmera de cerca SAR: Una càmera amb visió nocturna i tèrmica que permetrà agregar una eina als patrons de rastreig que es fan amb el vaixell. Aquestes càmeres permeten la visualització fins a unes 11 milles nàutiques.

- Programari d'anàlisi de vídeo en temps real: Tant pel sistema de drons com per la càmera de cerca SAR (search and rescue), és imprescindible tenir un sistema d'anàlisi de vídeo en temps real. Això permet que la configuració dels paràmetres correctes sobre quin tipus d'embarcacions estem buscant al sistema faci un cribratge i identifiqui qualsevol possible cas de distress.

- Ordinadors: Des de fa uns anys, Open Arms busca unificar les marques dels ordinadors de l'organització. Això engloba tant portàtils com ordinadors d'escriptori i servidors en vaixells i oficines. L’ONG busca aconseguir una relació de partners o de conveni per a l'adquisició de futurs equips .

Si ets una empresa del sector i consideres que pots aportar solucions a les necessitats tecnològiques d'Open Arms, contacta amb nosaltres a través del correu comunicacio@cercletecnologic.cat