LIVING TECHNOLOGY

Microsoft anuncia la segona convocatòria dels Premis Power Women in Tech Awards per a reconèixer i impulsar el talent femení entre la seva xarxa de partners

March 8, 2024

· Els premis organitzats per Microsoft, en col·laboració amb INSEAD Business School, volen impulsar el talent i lideratge femení en un sector com el tecnològic amb enormes oportunitats laborals i on la representació femenina és encara escassa.

· Les aspirants han d'ocupar llocs directius en empreses de l'ecosistema de partners de Microsoft i es tindrà en compte la seva trajectòria, les seves accions per a impulsar la innovació i la inclusió des de les seves organitzacions, sent referents per a unes altres.

· Enguany s'ha ampliat la convocatòria a 15 països i es poden presentar candidatures fins al 8 de maig. Les guanyadores s'anunciaran el 24 de juny.

Madrid, 8 de març de 2024.- Coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, Microsoft celebra el potencial i el poder del lideratge femení en el sector tecnològic anunciant la segona convocatòria dels Premis Microsoft Power Women in Tech Awards. Aquests guardons, que la companyia va crear en 2023 en col·laboració amb INSEAD Business School, reconeixen la trajectòria de dones líders, que innoven en TU, dins de la seva xarxa de partners, en concret, les que formen part del programa Microsoft Partner AI Cloud Partner que ja compta amb més de 237 mil empreses de Tecnologia en EMEA.

Amb aquests guardons, amb els quals vol donar visibilitat a referents femenins dins del sector STEM, Microsoft espera animar a altres dones a seguir carreres en el camp STEM, servint de model i inspirant a altres dones a desenvolupar el seu potencial en la indústria tecnològica, un sector que presenta enormes oportunitats i on la seva representació és escassa.

Segons el Global Economic Fòrum, Global Bretxa de gènere Report de juny de 2023, les dones representen gairebé la meitat (49%) de l'ocupació total en ocupacions no relacionades amb les Tecnologies de la Informació, però només aconsegueixen un 29% de tots els llocs relacionats amb la tecnologia. En els llocs directius d'alt nivell, com a vicepresidències i C-suite -CEO, CFO, CMO…-, la representació descendeix al 17,8% i al 12,4%, respectivament.

“Existeix una disparitat de gènere substancial en la indústria tecnològica i, a mesura que ens endinsem en l'era de la IA, la importància de la diversitat de gènere en la indústria tecnològica es fa cada vegada més evident. Es necessita talent per a liderar aquests projectes i aquest ha de ser divers. No es tracta només de garantir una representació justa; es tracta de fomentar la innovació, la creativitat i la col·laboració entre diverses maneres de pensar per a donar forma a un futur millor”, comenta Carolina Castillo, directora d'Operacions i Màrqueting de Microsoft a Espanya, i sponsor del grup WOMEN en la subsidiària.

Les aspirants tenen fins al 8 de maig per a presentar les seves candidatures

En l'edició anterior, 12 dones líders en tecnologia d'11 països europeus van ser reconegudes amb els Premis Microsoft Power Women in Tech i no sols han aconseguit un èxit notable en les seves carreres professionals, sinó que també han servit com a potents catalitzadors, referents, inspirant i empoderant a altres dones que inicien la seva carrera perquè busquin oportunitats en el camp de la tecnologia.

"El premi no és només un triomf personal, sinó una celebració de la valentia, la resistència i el potencial il·limitat de les dones en la tecnologia. El compromís de Microsoft per a promoure la diversitat i la inclusió en l'àmbit tecnològic estableix un nou estàndard, que espero que serveixi d'exemple per a altres empreses i estableixi una nova tradició per a promoure el talent femení en la tecnologia", comenta la guanyadora del premi a Espanya en l'edició de 2023, Eduvigis Ortiz, responsable d'Aliances Estratègiques de SAS Institute i fundadora i presidenta de Women4Cyber Spain.

En la seva primera edició, els Premis Microsoft Power Women va atreure candidatures de tots els països participants, la qual cosa demostra l'enorme talent i professionalitat de les dones líders del sector tecnològic. L'edició de 2024 ha ampliat la seva cobertura per a incloure a 15 països: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Dinamarca, Espanya, Finlàndia, França, Irlanda, Itàlia, Noruega, Països Baixos, Portugal, el Regne Unit, Suècia i Suïssa, i 4 zones multinacionals: Àfrica, Europa Central, Orient Mitjà i Sud-est d'Europa.

Les guanyadores, que s'anunciaran el 24 de juny, podran formar part del Programa de Lideratge Women Leaders Program de Microsoft, personalitzat, desenvolupat i dirigit per la guardonada professora Jennifer Petriglieri de l'Escola de Negocis INSEAD en Fontainebleau, França.

Per a optar als Premis, les aspirants han d'ocupar llocs directius en empreses de l'ecosistema de partners de Microsoft. Les candidates tenen fins al 8 de maig per a presentar la seva nominació aquí. Les bases del premi poden consultar-se aquí. Més informació sobre la iniciativa, en aquest link.

El compromís de Microsoft amb la diversitat i la inclusió

La missió de Microsoft com a companyia és intrínsecament inclusiva: empoderar a cada persona i a cada organització del planeta per a aconseguir més. Internament, la companyia promou una cultura que permet als seus empleats connectar la seva energia i la seva passió per la tecnologia amb aquesta missió i, per a això, la diversitat és clau.

Segons l'últim Informe de Diversitat i Inclusió de Microsoft, la representació de dones en llocs executius és del 29,1%, amb un augment de 3,2 punts percentuals any rere any. La representació de les dones en llocs tècnics ha crescut a un ritme més ràpid que la general, augmentant 0,8 punts percentuals any rere any.

Les enquestes als empleats mostren que aquests senten la inclusió en els seus equips, comprenen el que s'espera d'ells per a contribuir a un entorn més divers i integrador, i observen que els seus companys s'esforcen per comprendre, empatitzar i actuar en suport dels altres. També ha augmentat el nombre d'empleats que afirmen conèixer el concepte de “aliats” i que han seguit cursos opcionals per a explorar temes com la interrupció de les microagressions i l'eliminació de barreres.

Microsoft treballa amb altres empreses de tecnologia, amb associacions i entitats no lucratives, xarxes de dones professionals, governs i amb institucions educatives, per a derrocar estereotips i fomentar el talent divers en àrees STEM. Pots accedir a aquest i a altres continguts en el Centre de Notícies de Microsoft a Espanya.