Dia a dia del Cercle

El Cercle Tecnològic visita la Smart City Expo World Congress

8 de novembre de 2023

De la mà d’AWS, Salesforce, Microsoft i Cisco s’ha pogut explorar el futur de les ciutats a través dels seus projectes, casos d’èxit i col·laboracions.

Dimarts 7 de novembre va començar la Smart City Expo World Congress, que durarà fins dijous dia 9, i el Cercle Tecnològic l’ha visitat conjuntament amb algunes de les empreses que formen part de la fundació i hi participen presentant els projectes que transformaran les ciutats cap a un futur millor.

De la mà d’AWS, Salesforce, Microsoft i Cisco s’ha pogut explorar el futur de les ciutats a través dels seus projectes, casos d’èxit i col·laboracions:

  • Amazon Web Services (AWS), en col·laboració amb Garnet Framework, ofereix un servei per construir plataformes escalables, fiables i interoperables aprofitant estàndards oberts. Permet així desenvolupar casos d’ús a demanda recopilant dades aplicables en múltiples àmbits com ciutats, serveis públics, automoció, etc.

  • Salesforce és present al SCEWC23 de la mà de Deloitte Digital i presenta solucions innovadores de CRM i Cloud Computing a través de casos d’èxit que estan redefinint el futur de la vida a les ciutats.

  •  Microsoft s’acompanya dels seus col·laboradors, com el projecte Cyclomedia dedicat a la captura de dades del món real a través de càmeres d’alta qualitat per transformar-les en informació valuosa. A través de l’AI extreuen conjunts de dades de les imatges com poden ser el tipus d’enllumenat, els elements de senyalització, la ubicació de mobiliari urbà, etc.

  • Cisco presenta novetats en ciberseguretat i arquitectura de xarxes segures, entre altres. Entre les seves propostes en el congrés d’enguany, assessoren les ciutats en el repte de tenir una infraestructura única i segura. Ho fan a través de diferents capes d’acompanyament com per exemple en els canvis organitzatius, en el finançament tecnològic, etc.

A més, com a institució col·laboradora en la Smart City Expo World Congress, MetaData, el mitjà digital que s’impulsa des del Cercle Tecnològic, ha entrevistat a Ugo Valenti, director del congrés.