NOTÍCIES DEL SECTOR

Claranet accelera i es posiciona entre els millors integradors de serveis de Cloud Híbrid a Espanya

9 de febrer de 2024

Penteo ha posicionat a Claranet en el seu informe Univers Cloud 2023 com un dels integradors de serveis Cloud Híbrid més rellevants a Espanya. Aquest informe avalua als integradors sobre la base de quatre dimensions: Capacitats, Prestacions, Projecció i Qualitat Percebuda.

  • Claranet creix un 20% en projectes i serveis Cloud en l'últim exercici a Espanya.

  • Penteo posiciona a Claranet de forma molt destacada en l'àmbit de Prestacions, en el qual es valora principalment les solucions i serveis oferts.

  • Quant a la Projecció, que se centra en la trajectòria, innovació, roadmap, reconeixement i tracció, Claranet és valorada al més alt nivell.

  • La Qualitat Percebuda que mesura la satisfacció dels clients és excel·lent, per la qual cosa Claranet també es posiciona en la màxima qualificació

Penteo resumeix en l'informe que el mercat de serveis Cloud continua creixent, impulsat en primer lloc pels fulls de ruta i les estratègies de creixement dels hiperescalares, seguit pels integradors de serveis que disposen d'amplis programes de certificació i competències amb aquestes empreses, i finalment per empreses orientades a la infraestructura que ofereixen els seus serveis de Cloud IaaS a clients que opten per una aproximació operativa en el núvol.

Claranet és destacada com a proveïdor de solucions multicloud, tant en sistemes tradicionals com de manera creixent i optimitzada per a Cloud públic; assimilant objectius de negoci del client i traduint en solucions basades en el núvol, amb alta professionalitat, sistemes de seguretat integrats, resiliència i disponibilitat per a les aplicacions més crítiques.

A més, Claranet ha reforçat les seves aliances i certificacions amb els tres principals hiperescalares (AWS, Azure i Google) i compta amb el més alt nivell de certificació amb cadascun d'ells. Claranet també disposa de la seva pròpia plataforma Cloud IaaS, de manera que combina la millor solució sobre la base de les necessitats del client i des d'un posicionament de serveis agnòstic, pragmàtic i consultiu.


”La progressió que estem aconseguint cada any en l'àmbit Cloud és molt satisfactòria per a tots els que formem part de l'equip de Claranet. I de tots els aspectes positius que comenta l'informe Univers Cloud de Penteo, el més important per a nosaltres són les excel·lents valoracions que rebem dels nostres clients.”

David Cuesta
Director General de Claranet a Espanya


Proximitat, Empatia i Satisfacció en el servei


Penteo també remarca la notable trajectòria d'evolució i creixement amb la incorporació de nous clients en el segment Gran Empresa i Corporació. A més, les referències enquestades atorguen una nota excel·lent als serveis de Claranet que any rere any continuen qualificant com a excel·lents; tot això combinat amb un tracte de proximitat i empatia amb les necessitats dels clients, que es tradueix en una altíssima satisfacció.

Claranet basa la seva estratègia en tres pilars: disposar de la grandària adequada (the right size), és a dir, una organització prou gran per a abordar projectes de qualsevol envergadura en qualsevol sector, però prou petita per a adaptar-se fàcilment a les seves necessitats canviants; disposar de l'aproximació adequada (the rigth approach), amb una estratègia tecnològica i de serveis a mesura, recolzats per una experiència que maximitza els resultats i minimitza les amenaces de manera innovadora i, finalment, amb una aproximació centrada en ajudar al client (right where you llauri) amb equips locals, pròxims i entenent les necessitats del client en profunditat, independentment del grau de maduresa IT, des d'entorns legacy a IaaS, PaaS, SaaS, etc.