NOTÍCIES DEL SECTOR

El primer xat basat en IA generativa en català arrenca en fase de proves

28 de setembre de 2023

Es començarà a aplicar per generar respostes automàtiques a les consultes ciutadanes que rebi l’Oficina de Gestió Empresarial.

El Govern llença el primer xat en català d’intel·ligència artificial generativa basat en el llenguatge artificial de la plataforma Google Cloud's Vertex AI. Es tracta d’un projecte experimental que es començarà a aplicar per generar respostes automàtiques a les consultes, les queixes i els suggeriments que la ciutadania fa arribar a l'Oficina de Gestió Empresarial (OGE).

Per tal de garantir la qualitat de la informació, el personal revisarà les respostes generades mitjançant aquest sistema, que ha estat desenvolupat amb el suport de la companyia Capgemini i amb les eines de Google Cloud. La iniciativa pretén reduir el temps de resposta a la ciutadania i millorar els serveis públics, a banda, d’aprofitar per introduir el català en la intel·ligència artificial generativa i promoure’n l’ús en l’entorn d’aquesta tecnologia.

Segons el Govern, aquest projecte permet obrir camí a la resta de mercat per explotar la generació de respostes automàtiques intel·ligents en català, per qualsevol àmbit i sector empresarial en un moment en què la IA generativa està arribant cada cop més al gran públic de la mà del xatbot ChatGPT.

Font: metadata.cat