NOTÍCIES DEL SECTOR

La tecnologia RFID per a envasos reutilitzables arriba a Espanya

7 de maig de 2024

La companyia de referència en el desenvolupament de solucions RFID, Checkpoint Systems [3], presentarà la seva última tecnologia d'Envasos Reutilitzables en Hispack.

La companyia de referència en el desenvolupament de solucions RFID, Checkpoint Systems [3], presentarà la seva última tecnologia d'Envasos Reutilitzables en Hispack, la principal fira del sector de l'envàs, entre el 7 i el 10 de maig de 2024.

Aquest desenvolupament tecnològic basat en la identificació per radiofreqüència (RFID) ofereix una traçabilitat completa del producte i una precisió de l'inventari superior al 99% per a una gestió intel·ligent del seu cicle de vida. A més, ofereix una identificació i un seguiment individualitzat de vaixelles i envasos reutilitzables en el sector de la restauració, combinant un sistema d'etiquetatge i programari basat en RFID.

L'objectiu? Que les empreses puguin mantenir un control precís sobre l'estoc de serveis de taula reutilitzables per a reduir residus, proporcionar visibilitat en temps real de l'inventari i millorar la sostenibilitat de cada establiment.

Els avanços aconseguits per l'equip d'especialistes en RFID també han aconseguit que sigui una solució resistent a la calor i a l'aigua, apta per al trasllat o l'emmagatzematge d'aliments, que permet el seguiment d'objectes com a gots, safates, plats o ampolles. Això facilita la quantificació individualitzada del seu ús, el nombre de rentades als quals ha estat sotmès i conèixer la seva localització amb precisió, la qual cosa fins i tot permet recuperar envasos rebutjats accidentalment. Aquestes qualitats permeten als establiments o les empreses anticipar-se al final de la vida útil del seu equip i evitar trencaments d'estoc.