NOTÍCIES DEL SECTOR

Red Hat Developer Hub ja està disponible

19 de febrer de 2024

Accelera el procés des del desenvolupament fins a la producció com a resultat de facilitar una major productivitat i col·laboració, així com de reduir la càrrega cognitiva dels equips d'enginyeria

Red Hat, Inc., el principal proveïdor mundial de solucions de codi obert, ha anunciat la disponibilitat general de Red Hat Developer Hub, una plataforma interna per a desenvolupadors (IDP) dirigida a les empreses i basada en Backstage, un projecte de codi obert de Cloud Native Computing Foundation (CNCF). Amb un portal d'autoservei, plantilles de programari estandarditzades, gestió dinàmica de connectors, control d'accés basat en rols empresarials (RBAC) i suport premium, Red Hat Developer Hub proporciona eines i capacitats per a fer front als colls d'ampolla de DevOps i abordar problemes com la complexitat, la falta d'estandardització i la càrrega cognitiva.

Red Hat Developer Hub facilita als equips accelerar el desenvolupament i el desplegament en qualsevol plataforma amb pipelines més coherents i estandarditzats. Per a les organitzacions que busquen estandarditzar les operacions en tot el núvol híbrid oberta, Developer Hub està totalment integrat amb Red Hat OpenShift per a aprofitar innovacions tecnològiques, com la intel·ligència artificial (IA) i les arquitectures d'aplicacions natives del núvol.

La clau per a accelerar i escalar el desenvolupament d'aplicacions: optimitzar la complexitat

Segons la consultora IDC, estem vivint l'era del negoci digital. Prediu que "la despesa en tecnologia digital per part de les organitzacions creixerà set vegades més que l'economia en 2024, ja que les empreses es veuen obligades a desenvolupar models de negoci digitals i reforçar les capacitats digitals per a donar resposta a les necessitats del mercat".

L'accelerat ritme que exigeix fer negocis i competir en una economia digital ha augmentat la pressió per a crear noves fonts de valor a través de productes, serveis i experiències digitals. Fer realitat aquesta nova manera de fer negocis ha tingut un cost per als departaments de TU de les empreses, que ara s'enfronten a un gran deute tècnic, bretxa de competències, limitacions arquitectòniques i riscos de seguretat a conseqüència del fort augment de la complexitat de les TU i la falta d'estandardització en la cadena d'eines de desenvolupament.

L'acceleració de la incorporació i el temps de lliurament del programari amb un portal unificat i plantilles de programari estandarditzades

Red Hat Developer Hub aborda aquests desafiaments amb un portal d'autoservei que reuneix tota la informació que necessiten els desenvolupadors, inclòs l'accés a diverses consoles, un catàleg de programari unificat i documentació actualitzada dins del mateix repositori. Aquest entorn no sols és més fàcil de gestionar per als equips, sinó que els seus nous membres poden trobar més fàcilment el que necessiten a mesura que es familiaritzen amb les eines i els processos, i fer-se més productius amb una major rapidesa.

Les plantilles de programari estandarditzades agilitzen encara més la incorporació d'aplicacions i desenvolupadors en abstreure les tasques auxiliars i detalls tecnològics que poden alentir el procés de desenvolupament i lliurament. Amb només prémer un botó, els desenvolupadors poden obtenir tot el que necessiten -millors pràctiques i components pre-architected pels equips d'enginyeria de la plataforma- automàticament creat i llest per a començar a crear i lliurar aplicacions de manera immediata.

Un entorn de desenvolupament personalitzat i millorat amb connectors tecnològics

Red Hat Developer Hub presenta la mateixa arquitectura de connectors que el projecte backstage, la qual cosa permet als usuaris integrar noves capacitats en la seva cadena d'eines de desenvolupament. Amb les noves capacitats dinàmiques de gestió de connectors de Red Hat Developer Hub, els usuaris poden instal·lar, actualitzar i eliminar connectors de manera ràpida i senzilla sense haver de planificar temps d'inactivitat per a modificar el codi font, i reconstruir i tornar a desplegar l'entorn Backstage base.

Red Hat ha creat una sèrie de connectors tecnològics basats en els comentaris dels usuaris i els ha incorporat a la comunitat Backstage. Aquests connectors estan suportats i verificats per al seu ús amb Red Hat Developer Hub, mitigant els possibles riscos de compatibilitat i problemes operatius. A més, Red Hat Developer Hub és totalment capaç d'executar i donar cabuda als connectors de la comunitat, proporcionant a les organitzacions un major control i flexibilitat sobre els seus entorns.

Integrar la seguretat des de les primeres etapes del desenvolupament del programari per a aconseguir una major resiliència.

La seguretat del programari és més que codi. Inclou a les persones, els processos i les eines. Generar confiança i transparència al llarg del cicle de vida del desenvolupament del programari exigeix prioritzar l'adopció de mesures de seguretat en cadascun d'aquests aspectes des del principi.

Red Hat Developer Hub simplifica i estandarditza la gestió d'usuaris amb el control d'accés basat en rols (RBAC) a través d'un nou connector disponible. El connector RBAC ofereix als administradors i caps de projecte la possibilitat de gestionar l'accés dels usuaris al portal en funció del seu lloc dins d'un equip. El connector pot connectar-se al proveïdor d'autenticació de l'organització i assignar-se a funcions de flux de treball personalitzades, la qual cosa permet als usuaris obtenir els permisos adequats per al catàleg de programari i les dades associades.

Red Hat Developer Hub també es complementa i integra amb Red Hat Trusted Programari Supply Chain, una solució de seguretat de la cadena de subministrament de programari que ofereix un marc de treball basat en opinions per a la gestió de continguts de confiança en code-estafi, amb una cadena de confiança automatitzada que pot verificar el compliment del pipeline en temps de compilació. Aquestes eines proporcionen informació sobre l'origen i la certificació dels llenguatges, marcs i dependències utilitzats en el portal Xarxa Hat Developer Hub, i ofereixen als enginyers de la plataforma la capacitat de respondre més ràpidament amb actualitzacions segons les necessitats de seguretat i compliance.

Red Hat Trusted Application Pipelines, Red Hat Trusted Profile Analyzer i Red Hat Trusted Artifact Signer estan actualment disponibles en la versió technology preview, i la seva disponibilitat general està prevista per a finals d'aquest trimestre.